Onze werkwijze

De prijsindicatie

Mocht u belangstelling heeft voor het laten bouwen van een miniatuur dan wilt u uiteraard een idee hebben van de kosten. Zoals u begrijpt zijn deze zeer afhankelijk van de complexiteit en aard van het te bouwen pand. Nadat u ons per post of mail een serie foto’s heeft gestuurd van het betreffende pand, zullen wij met u contact opnemen om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken, zodat wij u een prijsindicatie kunnen geven. Naarmate de foto’s meer details bevatten zal de prijsindicatie de uiteindelijke offerte dichter kunnen benaderen. Tot op heden hebben de kosten voor een miniatuur gevarieerd van 2.000 tot 35.000 euro.

Het offertebezoek

Indien mogelijk willen wij graag een afspraak met u maken om het betreffende pand te komen bekijken. Tijdens deze bezichtiging wordt de buitenzijde van het pand grondig bekeken. Ook overleggen wij dan met u over de meest geschikte schaal waarop uw miniatuur zal worden gebouwd. Deze ligt grofweg tussen 1:60 en 1:90. Na ons bezoek ontvangt uw een offerte. Binnen Nederland zijn onze bezichtiging en offerte gratis en vrijblijvend. Voor offertebezoeken in het buitenland vragen we een tegemoetkoming in de reis- en verblijfkosten.

De opname

Na acceptatie van onze offerte volgt dan een detailopname van het pand. Om uw pand zo gedetailleerd mogelijk en in de juiste schaalverhoudingen te kunnen bouwen zijn exacte maten onontbeerlijk. Bestaande bouwtekeningen zijn zeer welkom, maar niet noodzakelijk. Omdat de miniatuur eerst volledig op de computer wordt getekend zullen we tijdens de opname veel maten nemen van het pand en van de details. Het pand wordt ook vastgelegd in een fotoserie, zodat we in het atelier alle details terug kunnen zien. De juiste kleuren van bijvoorbeeld het stuc- en verfwerk worden vastgelegd met behulp van kleurenstalen.

Lees over een alternatieve werkwijze voor Panden in het buitenlandof bezoek de fotogalerij