De gevelminiatuur van “Vlamingstraat 42” in Delft is in haar vooraanzicht een natuurgetrouwe kopie van de zeventiende-eeuwse gevel zoals frontaal geschilderd door Johannes Vermeer op zijn schilderij “Het Straatje”. Zo is het metselwerk hetzelfde als wat Vermeer ons toont, doordat de grootte van de stenen is overgetrokken van het schilderij en vervolgens geëtst in messing. Met matte lak en pigmenten zijn vervolgens zowel reliëf als kleur zo nauwkeurig mogelijk aangebracht. De derde dimensie diepte in de miniatuur is gebaseerd op nauwkeurige bestudering van de in het schilderij te ontdekken subtiele aanwijzingen, zoals bijvoorbeeld in de bouw van de kozijnen en hun verdiepte positie in de muur. De diepte van de tegelvloer over bijna de gehele breedte van het pand kon worden berekend aan de hand van de grootte van de tegels.

Er zijn momenteel twee miniaturen beschikbaar.
De prijs bedraagt 3.000 Euro (exclusief afleveringskosten).
Stuur ons een email